Yellowgrape opent in het nieuwe jaar een kantoor in Berlijn, waarmee het Amsterdamse e-commercebureau haar pijlen richt op de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Daarnaast maakte het bedrijf bekend dat de investeerder Committed Capital voor een onbekend bedrag een niet nader genoemd belang in Yellowgrape heeft verworven.

De directie van Yellowgrape, bestaande uit Johan Smits, Rik van den Wijngaard & Gijsje Wissenburg, liet weten: “We zijn vastbesloten om onze klanten de komende jaren te blijven verrassen met onze full-service aanpak, waardoor ze hun e-commerce doelstellingen blijven bereiken.”

De eerste Duitse collega is inmiddels al aan boord gestapt en het bedrijf kijkt ernaar uit om de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) nog beter te kunnen bedienen. Yellowgrape heeft de afgelopen jaren talloze gerenommeerde merken geholpen met hun groei in de Duitstalige landen, waaronder XXL Nutrition, PME Legend, Ventilatieshop, Europarcs, Cavallaro Napoli en vele anderen.

Gijsje Wissenburg, People & Culture Director, benadrukt het belang van het team: “Ons team is de drijvende kracht achter ons succes. We zijn verheugd om ons talent verder uit te breiden en nieuwe mogelijkheden te creëren voor onze medewerkers. Dit is een spannende en tegelijkertijd uitdagende tijd voor Yellowgrape en ons groeiende team.”

Behalve deze internationale uitbreiding, heeft Yellowgrape gekozen voor een buy & build strategie in samenwerking met Committed Capital, een investeerder in snel groeiende en vooruitstrevende MKB ondernemingen. De aanpak is erop gericht om het fundament te versterken én de expansie binnen West-Europa verder vorm te geven. “Yellowgrape en Committed Capital delen dezelfde visie en kernwaarden, wat de samenwerking nog sterker maakt”, aldus Sijbrand van der Mast, Investment Manager bij Committed Capital.

De afgelopen 9 jaar heeft Yellowgrape zelfstandig kunnen groeien.