Cotap, een groothandel in vloeren, heeft de bouw aangekondigd van een state-of-the-art duurzaam distributiecentrum. Het nieuwe magazijn, gevestigd op het industrieterrein Hessenpoort in Zwolle, is 23.000 m2 groot en komt na de groei van het bedrijf van de afgelopen jaren. Het is het tweede distributiecentrum van Cotap, waarmee de totale distributiecapaciteit van het bedrijf toeneemt tot 49.000 m2.

Het ambitieuze project omvat de ontwikkeling van een terrein van 44.000 vierkante meter, waarvan ongeveer 23.000 vierkante meter zal worden benut voor magazijnruimte en 1.600 vierkante meter voor kantoorfaciliteiten. Bovendien zal het terrein 23 vrachtwagenparkeerplaatsen en 185 autoparkeerplaatsen tellen, waarvan minstens 20 voorzien zullen zijn van elektrische laadstations. Het dak van het distributiecentrum zal worden uitgerust met zonnepanelen om te voorzien in de elektriciteitsbehoefte van het gebouw, met ruimte voor toekomstige uitbreiding van het systeem. "Hiermee realiseren wij een duurzame logistieke operatie en verlagen wij onze ‘vloerafdruk’, wat volledig in lijn is met onze duurzame ambities," zo laat het bedrijf weten.

Dit nieuwe distributiecentrum sluit aan bij het bestaande distributiecentrum in Zwolle, dat slechts een jaar geleden in gebruik is genomen, waardoor de totale opslag- en distributiecapaciteit uitkomt op 49.000 m2. Met deze uitbreiding streeft Cotap ernaar om haar logistieke activiteiten in Zwolle te centraliseren, wat zal resulteren in een aanzienlijke efficiëntieverbetering en een verbeterde klantenservice.

De verwachting is dat deze nieuwbouw, die eind 2023 van start gaat, niet alleen de toekomst van Cotaps logistieke operaties zal veiligstellen, maar ook de arbeidsomstandigheden en het welzijn van hun werknemers aanzienlijk zal verbeteren. De oplevering van het distributiecentrum is gepland voor eind 2024. De bouw is in handen van Ten Brinke uit Varsseveld.