Er zal komend jaar een nieuw distributiecentrum verrijzen langs de A12 in Gouda. Het distributiecentrum, dat wordt ontwikkeld door Green Real Estate en White House Deevlopment, heeft een directe aansluiting op de A20 richting Rotterdam bevat 27.000 vierkante meter aan bedrijfsoppervlakte.

Deze ontwikkeling wordt gekenmerkt door een opmerkelijke brownfield-aanpak. De oude bedrijfsruimten zijn inmiddels gesloopt, en het terrein is volledig bouwrijp gemaakt. Met het ontwerp van Heembouw Architecten zal het centrum een herkenbaar punt in de regio worden. Het project neemt een perceel van 4 hectare in beslag, waar eerder oude bedrijfspanden zijn gesloopt om plaats te maken voor deze moderne faciliteit.

Wat dit centrum onderscheidt, is de nadruk op duurzaamheid. Het distributiecentrum zal niet alleen de prestigieuze BREEAM Very Good-certificering dragen, maar ook de aandacht voor natuurinclusief bouwen is een voorbeeld van de duurzame aspiraties. De faciliteit zal bestaan uit 23.563 vierkante meter aan logistieke ruimte, een mezzanine van 2.385 vierkante meter, 1.717 vierkante meter aan kantoorruimte en 134 parkeerplaatsen.

Met flexibele verhuuropties die deelverhuur in twee segmenten mogelijk maken, beoogt het centrum een diversiteit aan bedrijvigheid te accommoderen. De verwachte oplevering in het vierde kwartaal van 2024 staat symbool voor de groei en innovatie in de regio. Dit distributiecentrum is gepositioneerd om een significante boost te geven aan de logistieke activiteiten en tevens een standaard te zetten voor duurzame vastgoedontwikkeling.