Webwinkel Bol heeft de betaalmogelijkheden voor zakelijke klanten aangepast. Vanaf 24 oktober is de optie voor zakelijke klanten om achteraf te betalen verwijderd, vanwege toenemend misbruik en fraude. Bol bevestigde deze verandering in hun beleid na vragen van de media.

Na toenemend misbruik en fraude heeft webwinkel Bol besloten de betaalopties voor zijn zakelijke klanten te wijzigen. De optie om achteraf te betalen is sinds 24 oktober niet langer beschikbaar voor deze groep. Zo bevestigde Bol-woordvoerster Marre de Visser tegenover RTLZ.

Bol biedt bedrijven de mogelijkheid om via een zakelijk account hun bedrijfsaankopen te doen, waarbij ze onder andere een btw-factuur ontvangen voor belastingdoeleinden. 

Hoewel Bol begrijpt dat sommige zakelijke klanten teleurgesteld zijn door deze verandering, benadrukt het bedrijf dat de maatregel noodzakelijk was. "Helaas constateerden wij dat er steeds vaker misbruik werd gemaakt van deze service", zei De Visser tegen RTL Z. "Er werd in toenemende mate fraude mee gepleegd, waarbij zakelijke klanten werden benadeeld door kwaadwillenden."