Bandenfabrikant Apollo Tyres heeft aangekondigd een deel van hun primaire bandenmagazijn in Enschede te vernieuwen. Het doel van deze herontwikkeling is tweeledig: het verhogen van de operationele efficiëntie en het verminderen van de ecologische voetafdruk van het magazijn. Heylen Warehouses, een bekend logistiek en semi-industrieel vastgoedbedrijf, zal de herontwikkeling op de bestaande locatie uitvoeren.

Het huidige magazijn, dat sinds 1947 continu in gebruik is, verzorgt de opslag en distributie van producten van de twee voornaamste merken van Apollo Tyres – namelijk Apollo Tyres en Vredestein. Jaarlijks worden hier meer dan vijf miljoen banden verwerkt.

Op 1 december 2023 zal 25.000 m2 van het bestaande magazijn, lokaal bekend als het ‘VDC’ magazijn, gesloopt worden. Het vernieuwde magazijn zal worden uitgerust met zonnepanelen, waardoor het magazijn minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnet en de duurzaamheidsambities van het bedrijf ondersteunt.

Deze vernieuwing past binnen de strategie van Apollo Tyres om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn. "De nieuwe uitstraling van het magazijn zal een belangrijke mijlpaal zijn voor het bedrijf, aangezien we een wereldwijde strategie implementeren om een duurzamere fabrikant te worden," zei Benoit Rivallant, President en CEO van Apollo Tyres Europe. Hij voegde eraan toe: "De afgelopen jaren hebben we aanzienlijke investeringen gedaan in de regio, waaronder het vergroten van de biodiversiteit, het verbeteren van het lokale waterbeheer en het ondersteunen van de gemeenschap. Dit vertegenwoordigt de volgende belangrijke fase in onze langdurige toewijding aan Enschede.”

Als onderdeel van deze vernieuwing heeft Apollo Tyres ook een nieuwe langlopende leaseovereenkomst getekend met Heylen Warehouses voor de locatie naast de Hoeveler.