Na een bouwperiode van een jaar heeft GLP, een belegger en ontwikkelaar in logistiek vastgoed, de voltooiing aangekondigd van het G-Park Culemborg, een modern logistiek magazijn, strategisch gelegen in Rivierenland.

Het G-Park Culemborg, dat zich uitstrekt over een indrukwekkende 41.000 m2. Enkele opvallende kenmerken zijn 40 laaddokken, een heldere hoogte van 12,20 meter en energiezuinige voorzieningen zoals LED-verlichting, klimaatplafonds en driedubbele beglazing in de kantoren. Daarnaast zijn er op het dak PV-zonnepanelen geïnstalleerd, met mogelijkheden voor verdere uitbreiding.

Naast het bieden van een moderne faciliteit heeft het project ook bijgedragen aan de herontwikkeling van de regio Rivierenland door een economische impuls en werkgelegenheid te bieden op een eerder onbenut en vervallen terrein.

Met een ideale ligging tussen de snelwegen A2, A27 en A15 en nabijheid van Utrecht, profiteert het park van uitstekende verbindingen via weg, spoor, water en lucht. Deze locatie, gecombineerd met de strategische positie van Nederland in Europa, biedt toegang tot meer dan 170 miljoen consumenten binnen een straal van 500 kilometer.

Philippe Hendriks, Country Director van Nederland & België bij GLP, zei: “GLP is trots om G-Park Culemborg te introduceren bij de logistieke gemeenschap, wat een belangrijke mijlpaal markeert in onze inzet om geavanceerde logistieke oplossingen in Nederland te leveren. Dit magazijn heeft de beste normen op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid, connectiviteit en toegankelijkheid, en biedt een uitstekende kans voor klanten die willen floreren in het hart van Europa.”