De traditie van succes zet zich voort bij TransHeroes, een logistieke dienstverlener gevestigd in Hengelo. Het bedrijf zag tussen 2020 en 2022 haar omzet met 96% groeien en behaalde als snelste groeier in de transportsector voor het negende jaar op rij een FD Gazelle Award. 

“Ondanks de uitdagende omstandigheden in de logistieke wereld zijn we erin geslaagd om onze omzet de afgelopen jaren wederom aanzienlijk te laten groeien. We zijn buitengewoon trots om voor de negende keer de FD Gazelle Award in ontvangst te nemen. Het is een resultaat van de energie die we er met het gehele team ingestopt hebben." aldus Edwin Asveld, CEO en eigenaar van TransHeroes. Een FD Gazellen kandidaat moet drie jaar achtereen minimaal 20% in omzet gegroeid zijn. Daarnaast kijkt de jury naar groei in het aantal personeelsleden en de winstgevendheid van het bedrijf.

“We hebben ontzettend veel geïnvesteerd in de verbetering van ons sales apparaat, maar nog meer in onze mensen. Er is binnen TransHeroes een constante focus op kwaliteit en klanttevredenheid. Dit zorgt ervoor dat de achterdeur dicht zit en de voordeur openstaat. Nieuwe klanten zijn tevreden en blijven boeken. Hierdoor blijven we maar groeien.” Zegt Roan Bolier, commercieel manager van TransHeroes. De omzet van de expediteur groeide van een kleine 18 miljoen euro in 2020 naar ruim 35 miljoen euro in 2022. Een stijging van maar liefst 96%.

TransHeroes is enkele jaren geleden begonnen met de ontwikkeling van haar eigen software platform, de TransPortal. Hierin kunnen bedrijven haar logistieke stromen beheren en ontstaat er eenvoudig overzicht in de verschillende logistieke stromen binnen een bedrijf. “Jan Dekker, Chief Operational Officer zegt hierover: “Het is inmiddels een erg krachtige tool geworden voor veel MKB-bedrijven. Door gebruik te maken van onze software ontstaat er rust binnen een bedrijf. In één oogopslag krijgen gebruikers controle over de logistiek, of het nu wegtransport, zeevracht of luchtvracht is. We blijven met ons eigen development team deze software verder ontwikkelen. We zien dat AI hierin een grote rol gaat spelen. Excellijstjes en graven in digitale postvakken is echt verleden tijd.”