Frutos Tropicales Europe B.V, een bedrijf gespecialiseerd in de teelt en inkoop van tropisch fruit voor de Europese markt, heeft een langdurige huurovereenkomst afgesloten voor een distributiecentrum in Bleiswijk. Gelegen aan de Klappolder 170, bestaat het complex uit 1.000 m2 kantoorruimte en 3.360 m2 bedrijfsruimte, waarvan 2.320 m2 is ingericht als koelruimtes.

Het centrum bevindt zich op het privéterrein van Greenparc, dat bekend staat als een hotspot voor agrobusiness-ondernemingen. Met deze nieuwe faciliteit zet Frutos Tropicales Europe een belangrijke stap in de uitbreiding van hun logistieke capaciteiten.

De huurovereenkomst is gesloten in samenwerking met DL Logistics Group, die de operationele werkzaamheden van het distributiecentrum op zich zal nemen. "Deze nieuwe locatie stelt ons in staat om onze groeiende activiteiten in de Europese detailhandel en groothandel verder te ondersteunen," zegt een woordvoerder van Frutos Tropicales Europe B.V.

Del Monte (Holland), een belangrijke speler in de sector, is bij de totstandkoming van deze overeenkomst geadviseerd door Rebell Vastgoed. Deze nieuwe ontwikkeling onderstreept de groeiende trend van uitbreiding en consolidatie in de agrobusiness-sector, met name in het segment van tropisch fruit.