P3 Logistic Parks breidt haar Nederlandse portfolio uit met de acquisitie van een nieuwe ontwikkeling in Emmen. De langetermijn investeerder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed in Europa heeft het te ontwikkelen distributiecentrum gekocht van logistieke vastgoedontwikkelaar Solidiam in combinatie met 3B Group. Het distributiecentrum, dat P3 Emmen zal heten, wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar opgeleverd.

P3 Logistic Parks heeft het distributiecentrum in ontwikkeling gekocht op een opkomende logistieke locatie. Het object bevindt zich tussen een mix van kantoren, warehouses en semi-industriële bedrijven. Grote bedrijven in de omgeving richten zich op logistiek en distributie. Het object ligt naast de snelwegen A37 en N34 en dicht bij Duitsland.

P3 Emmen wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 opgeleverd. Na oplevering zal het pand bestaan uit 66.160 m² verhuurbare ruimte, waaronder 58.013 m² magazijnruimte, 3.441 m² kantoorruimte en 4.706 m² mezzanine. Dit moderne distributiecentrum is ideaal voor divers industrieel gebruik, met een vloerbelasting van 5.000 kg, puntbelasting van 6.000 kg en een vrije hoogte van 12,2 m. Daarnaast zal het pand 58 dockdeuren hebben voor grootschalige distributie.

Léon Vié, Managing Director Nederland en België bij P3 Logistic Parks: “We zijn trots dat we wederom een forward funding transactie in Nederland hebben kunnen realiseren, na onze succesvolle acquisitie van P3 Amstelveen begin dit jaar. We zijn verheugd om hiermee een volgende stap te zetten in onze groeistrategie voor Nederland en dit moderne distributiecentrum op een opkomende logistieke locatie toe te voegen aan onze portfolio.”

Ronald Egger, Managing Partner bij Solidiam: “Dit is een van de grotere te ontwikkelen distributiecentra die momenteel op de Nederlandse markt worden gerealiseerd. De bouw is gestart in september en er is al interesse van verschillende huurders. De transactie met P3 geeft aan dat investeerders geïnteresseerd blijven in de logistieke markt. Daarnaast laat deze ontwikkeling zien dat samenwerking met de gemeente, omwonenden en andere belanghebbenden van groot belang is in de huidige omstandigheden van logistieke ontwikkelingen.”

Als hoogwaardige, moderne logistieke ontwikkeling zal P3 Emmen naar verwachting het BREEAM-certificaat "Excellent" ontvangen met de optie om fotovoltaïsche panelen te installeren. Het distributiecentrum zal worden uitgerust met LED-verlichting, een watermanagementsysteem en oplaadfaciliteiten voor EV-auto's en fietsen.

Uijthoven Vastgoedadvies trad tijdens de transactie op als bemiddelaar voor P3, Dentons verleende juridisch en fiscaal advies. Rechtstaete trad op als juridisch en fiscaal adviseur voor Solidiam en 3B Group. Goldbeck is aangesteld als hoofdaannemer voor P3 Emmen.

Met deze nieuwe vestiging meegerekend bezit en beheert P3 momenteel elf logistieke vestigingen in de Benelux, verhuurd aan klanten zoals Lidl, Fresh Solutions Netherlands B.V., Jumbo, Yamato, Karl Rapp en Cargotech.