ALDI Vastgoed B.V. en Kooiker Logistiek zijn overeengekomen dat het logistieke bedrijf het voormalige distributiecentrum van Aldi aan Het Helmhout 1 in Drachten zal betrekken.

Dit complex omvat een royale bedrijfsruimte van 26.515 m2 en daarnaast een kantoorruimte van 1.149 m². Het distributiecentrum, met maar liefst 82 loading docks, is bovendien uitgerust met een ruime koelruimte.

Deze stap volgt kort op de recente overname door Kooiker Logistiek van logistiek dienstverlener Graaco uit Coevorden, waarmee het haar positie in de markt verder versterkte. Dankzij de nieuwe locatie in Drachten heeft Kooiker Logistiek, opgericht in 1918, nu in totaal 11 vestigingen. Met een team van 430 medewerkers biedt het bedrijf niet alleen transportdiensten aan, maar profileert het zich ook als een full service dienstverlener in logistiek, opslag en distributie.

Het is interessant op te merken dat ALDI Vastgoed B.V., dat sinds 1973 actief is in Nederland, een omvangrijke vastgoedportefeuille heeft opgebouwd met ongeveer 500 winkelpanden. Ze richten zich vooral op de acquisitie, bouw en ontwikkeling van zowel bestaande als nieuwe supermarktlocaties.