De Chinese e-commerce gigant, PDD Holdings, bekend van platforms als Pinduoduo en Temu, heeft bekend gemaakt de Nederlandse topvrouw Ivonne Rietjens aan te hebben gesteld als nieuwe bestuurder. Daarnaast liet PDD weten een indrukwekkende winstgroei van 47 procent te hebben behaald in het tweede kwartaal, vergeleken met een jaar eerder. Deze groei zorgde voor een flinke stijging van de aandelenkoers.

De sterke financiële prestatie werd gedeeltelijk toegeschreven aan de indrukwekkende inkomsten, die met 66% zijn toegenomen tot CNY52,3 miljard. Een groot deel van deze groei komt uit hun online diensten, waarbij sommige segmenten een groei van wel 131% lieten zien.

Ondanks de opvallende cijfers was er ook een lichte daling te bespeuren in de winstmarge van het bedrijf, die van 27,7% naar 25% zakte. Deze daling werd grotendeels veroorzaakt door een toename in bedrijfskosten.

Jiazhen Zhao, de co-CEO van PDD, is optimistisch en ziet de recente resultaten als een teken van een hernieuwd consumentenvertrouwen. Hij benadrukte ook de gezonde concurrentie in de e-commerce sector en gaf aan dat dit zowel voor de platforms als de consumenten bevorderlijk is.

Temu, een ander platform van PDD, heeft ondanks enkele uitdagingen op internationale markten toch een sterke aanwezigheid weten op te bouwen in 38 landen. In de Verenigde Staten heeft Temu bijvoorbeeld 20,6 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

Ivonne Rietjens, hoogleraar Toxicologie aan de Wageningen Universiteit en eerder commissaris bij Royal Wessanen, is inmiddels toegetreden tot de 7-koppige raad van bestuur van Pindoudou.