Het Zweedse Logent Group heeft onlangs aangekondigd een meerderheidsaandeel te hebben verworven in Misi B.V., een Nederlands opslagbedrijf gespecialiseerd in e-commerce fulfilment. Met de overname wilt Logent zijn positie in de Noord-Europese regio en Nederland verder versterken.

De overname moet in augustus worden afgerond en toont de ambitie van Logent Group om zijn activiteiten in belangrijke markten uit te breiden. Misi, gevestigd in Bleiswijk, strategisch gelegen tussen Rotterdam en Den Haag, rapporteerde in 2022 een netto-omzet van EUR 8,6 miljoen. Met een sterke focus op e-commerce fulfilment, bedient Misi's vanuit haar magazijn meer dan 150 klanten.

Omdat de e-commercemarkt nog altijd een toenemende vraag kent, heeft Misi plannen om de bestaande magazijncapaciteit van 7.000 m2 uit te breiden.

"Het is een strategische beslissing om ons te vestigen in een van de grootste logistieke markten in Europa. Het biedt ons een solide basis voor verdere groei in Europa en zal zowel bestaande als nieuwe klanten verdere mogelijkheden bieden binnen Logent's groeiende geografische dekking. Ik ben erg trots dat Patrick, Esther en Erik hebben besloten om samen te werken met Logent en we zijn blij om 70 nieuwe medewerkers te verwelkomen bij Logent", zegt Linda Aidanpää Baronnet, CEO Logent Groep.

"We zijn ervan overtuigd dat Logent de perfecte partner is voor Misi. De afgelopen jaren hebben we ons gefocust op de efficiëntie van ons logistieke proces en de perfectionering van ons ICT-systeem. Het principe om b2b en bc2 vanuit één voorraad te bedienen heeft de e-commerce markt interessanter gemaakt voor bedrijven. Tel daarbij op de koppeling met de verschillende verkoopplatformen wereldwijd, die ook vanuit dezelfde voorraad worden beleverd, wat ervoor zorgt dat de e-commerce case voor veel bedrijven lucratief is. Aangezien Logent al actief is op de Nederlandse markt en capaciteit beschikbaar heeft om onze groei te helpen versnellen, zien wij deze strategische samenwerking als een goede en logische volgende stap voor Misi", aldus Patrick de Waal, medeoprichter van Misi.