GXO, 's werelds grootste pure-play contractlogistiek dienstverlener, heeft zich gevestigd in twee nieuwe distributiecentra op Panattoni Park Wessem en Panattoni Park Roermond. Deze nieuwe locaties, met een gecombineerde oppervlakte van meer dan 40.000 m2, zullen dienen als hubs voor omnichannel-logistiek voor een gerenommeerd mode e-commerceplatform.

De distributiecentra zijn gebouwd volgens de duurzaamheidsstandaard BREEAM-NL 'very good'. GXO biedt een breed scala aan diensten, waaronder inbound, opslag, orderpicking, verpakking, verzending en retourverwerking. Later dit jaar zal GXO verdere automatisering implementeren om de efficiëntie te verhogen.

De herontwikkeling van de terreinen in Roermond en Wessem is mogelijk gemaakt door samenwerking tussen Panattoni Nederland, Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML), de gemeente Roermond en de gemeente Maasgouw. Het Panattoni Park Roermond is volledig verhuurd met de komst van GXO en het Panattoni Park Wessem is ontwikkeld op het voormalige terrein van een steenfabriek.

Beide distributiecentra zijn ontworpen met aandacht voor duurzaamheid en welzijn van gebruikers en omgeving, met faciliteiten zoals fietsenstallingen, parkeerplaatsen met elektrische laadpalen en groene ruimtes ter ondersteuning van de lokale biodiversiteit.

Palazzo Group en Goldbeck Nederland zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van de projecten, terwijl JLL en CBRE Nederland hebben opgetreden als adviseurs van Panattoni.