FedEx blijft snijden in de kosten. Het aantal managementfuncties moet met meer dan tien procent worden verminderd, zo liet CEO Raj Subramaniam woensdag in een memo aan het personeel weten. Hij liet weten dat deze stap nodig was om concurrerend te blijven in een snel veranderende omgeving.

Het aantal getroffen banen werd in de verklaring niet bekendgemaakt. Maar een woordvoerster van FedE liet persbureau Bloomberg weten dat het sinds jun vorig jaar al ongeveer 12.000 mensen zijn ontslagen.

Aan het eind van het boekjaar 2021/22 (31 mei) bood Fedex werk aan ongeveer 345.000 fulltimers en aan 202.000 parttimers. Na een sterke groei in de afgelopen jaren, met als gevolg van de coronacrisis, ging het minder goed met het bedrijf in de eerste helft van het boekjaar 2022/23, dat in mei eindigt.

Subramaniam heeft in juni het roer overgenomen van Frederick Smith (78), oprichter van FedEx. Sindsdien heeft hij een aantal kostenbesparende maatregelen aangekondigd - zo is het aantal vluchten verminderd en worden sommige vliegtuigen in de vloot aan de grond gehouden.

De aankondiging van verdere banenreductie werd goed ontvangen op de beurs. Het aandeel FedEx won onlangs ruim drie procent en steeg naar het hoogste niveau sinds september vorig jaar.