Kabelshop.nl, de bekende online retailer in elektronica-accessoires, heeft bekend gemaakt dat het in haar nieuwe distributiecentrum in Almere het AutoStore-systeem zal implementeren om haar opslagcapaciteit uit te breiden.

De verhuizing naar Almere heeft Kabelshop.nl niet alleen meer ruimte gegeven, maar ook de kans om het assortiment verder uit te breiden. "Met onze verhuizing naar het nieuwe pand in Almere hebben we de kans gekregen nog verder te groeien en ons assortiment blijvend uit te breiden," deelt het bedrijf mee via hun LinkedIn-pagina. Ondanks deze uitbreiding loopt Kabelshop.nl al tegen de grenzen van hun opslagcapaciteit aan, wat hen heeft aangezet tot het nemen van een volgende stap in magazijninnovatie.

De keuze voor het AutoStore-systeem is een direct gevolg van deze ambitie. Dit systeem staat bekend om zijn efficiënte ruimtegebruik, snellere doorlooptijden van bestellingen en verbeterde werkomstandigheden. "We gaan ons magazijn namelijk verder moderniseren en het innovatieve AutoStore-systeem implementeren. Dit systeem heeft een aantal grote voordelen: de opslagruimte wordt efficiënter benut, de doorlooptijd van bestellingen wordt korter én de werkomstandigheden verbeteren," aldus Kabelshop.nl.

Tegen het einde van het jaar zal het AutoStore-systeem volledig operationeel zijn in het Almeerse pand van Kabelshop.nl. Het bedrijf is optimistisch dat met deze upgrade zelfs op de drukste dagen alle orders optimaal verwerkt kunnen worden.