Pakketbezorger DPD is door de rechter verplicht een schadevergoeding uit te keren aan twee onderaannemers, nadat het bedrijf vijf jaar geleden abrupt hun contracten had beëindigd met slechts een maand opzegtermijn. Volgens de rechter in hoger beroep had DPD deze stap eerder moeten communiceren. De exacte hoogte van de schadevergoeding moet nog worden vastgesteld, maar de eis ligt op 450.000 euro.

Get Moving en Bosch Transport, die respectievelijk sinds 2008 en 2011 transportdiensten uitvoerden voor DPD en gezamenlijk 44 routes verzorgden met 55 chauffeurs en 48 bestelbussen, werden eind november 2018 geconfronteerd met de opzegging van hun contracten per 1 januari 2019.

Na het verlies in eerste instantie, waarbij de rechter oordeelde dat het plotseling opzeggen tot de bedrijfsrisico’s behoorde, wonnen de vervoerders in hoger beroep. Naast de verplichting tot het betalen van een schadevergoeding aan Get Moving en Bosch Transport, moet DPD nu ook de proceskosten van bijna 14.000 euro vergoeden. De definitieve hoogte van de schadevergoeding zal bepaald worden in een schadestaatprocedure.