Het Nederlandse textielrecyclingedrijf Bright.fiber Textiles gaat circa 5.500 m² bedrijfsruimte te huren aan de Gyroscoopweg 4-A in Amsterdam. Deze locatie, die onderdeel is van Prologis Park Amsterdam City DC1, zal dienen als een moderne vervezelingsfabriek voor het recyclen van oud textiel.

De nieuwe fabriek zal hoogwaardige vezels en garens in diverse samenstellingen produceren uit gebruikte materialen van consumenten, waarmee het bedrijf streeft naar een revolutionaire verandering in de textielindustrie.

Het gehuurde pand is onlangs volledig gerenoveerd en verduurzaamd, en heeft een BREEAM-certificering 'very good' ontvangen. Deze certificering benadrukt de overeenstemming van het pand met de duurzaamheidsdoelen van zowel Bright.fiber Textiles als Prologis. Met deze verhuurtransactie is Prologis Park Amsterdam City DC1 nu volledig bezet.

GA Makelaars, samen met Cushman & Wakefield, vertegenwoordigde verhuurder Prologis in deze transactie. Port of Amsterdam verleende snel goedkeuring voor de vestiging van Bright.fiber Textiles, wat bijdraagt aan de duurzame ontwikkeling van Amsterdam. Yield Real Estate adviseerde Bright.fiber Textiles bij de aanhuur van het pand, waarmee een belangrijke mijlpaal in duurzame bedrijfsvoering en ecologische innovatie is bereikt.