Circa 25 partijen hebben interesse getoond in de overname van de Duitse expediteur DB Schenker. Dit aantal omvat bekende namen zoals het Deense DSV en het Duitse DHL, maar het merendeel van de geïnteresseerden is nog niet publiekelijk bekend.

De verkoop van DB Schenker, die mogelijk tussen de 15 en 20 miljard euro moet opbrengen, wordt omschreven als de grootste logistieke overname van deze eeuw. De inschrijftermijn voor geïnteresseerde partijen loopt af op 15 januari. Na deze datum ontvangen potentiële kopers aanvullende informatie en een voorlopige jaarrekening van DB Schenker over het boekjaar 2023, waarna zij een eerste niet-bindend bod kunnen uitbrengen.

De uiteindelijke keuze voor een koper hangt niet alleen af van het hoogste bod. De raad van commissarissen van DB, met de Duitse overheid als enige aandeelhouder, zal ook andere factoren overwegen. Hierbij spelen aspecten als werkgelegenheid in Duitsland en de locatie van het hoofdkantoor van DB Schenker een rol. De Duitse overheid is daarnaast geïnteresseerd in eventuele toekomstige winsten van DB Schenker, en zal daarom mogelijk clausules inbouwen in het biedingsproces om een deel van deze winsten te kunnen claimen.