Het Zweedse modemerk NA-KD heeft in samenwerking met logistiek vastgoedontwikkelaar intospace® een state-of-the-art distributiecentrum geopend in Duiven. Het Zweedse modemerk wilt vanuit het nieuwe distributiecentrum, dat is uitgerust met de nieuwste robottechnologie, heel Europa bevoorraden.

Het distributiecentrum, met een totale oppervlakte van ongeveer 45.000 m2, is niet alleen functioneel, maar ook opmerkelijk duurzaam. Een opvallende groene gevel van meer dan 200 meter loopt parallel aan de A12, ontworpen in samenwerking met landschapsarchitect Grasveld. Deze groene gevel, samen met de omliggende groene zones waarin meer dan honderd bomen zijn geplant, draagt bij aan de biodiversiteit van de omgeving.

Verder zal het distributiecentrum binnenkort worden uitgerust met zonnepanelen, waardoor het meer energie produceert dan het verbruikt. Dit project is gerealiseerd volgens de BREEAM Excellent standaard, wat betekent dat het voldoet aan de strengste duurzaamheidscriteria.

NA-KD, dat zich richt op jonge vrouwen tussen de 18 en 35 jaar, zal vanuit Duiven heel Europa bedienen. Voor deze operatie is het distributiecentrum uitgerust met een Autostore systeem, wat zorgt voor een duurzaam en efficiënt orderverzamel- en verpakkingsproces.

Logent, een logistieke partner van NA-KD, zal de logistieke operaties vanuit het nieuwe centrum in Duiven beheren. Met de start van deze operatie betreedt Logent, oorspronkelijk een Zweeds bedrijf, nu ook de Nederlandse markt.