Amazon.nl breidt deze maand de bezorgopties in Nederland uit. Bovenop de standaardlevering (volgende dag in huis) kunnen miljoenen producten nu ook op zondag of tijdens een specifiek tijdslot worden bezorgd. Het tijdslot is ook verruimt voor bezorging op dezelfde dag. ‘s Ochtends besteld, is vandaag in huis.

De nieuwe bezorgopties zijn beschikbaar voor miljoenen producten en gratis voor iedereen met een Amazon Prime-lidmaatschap. De diensten zijn vanaf vandaag beschikbaar voor de eerste klanten en worden de komende weken over het hele land uitgerold. Klanten kunnen tijdens het winkelen de verschillende bezorgopties per item bekijken. Bij het plaatsen van een bestelling kan een definitieve keuze worden gemaakt.
 
Roeland Donker, Country Manager Amazon Nederland: “Het is onze ambitie om het meest klantgerichte bedrijf ter wereld te zijn. Daarom leggen we de lat voor de klantervaring steeds hoger. We helpen consumenten bij het vinden, ontdekken en kopen van de juiste producten en gebruiken deze nieuwe diensten om onze duizenden verkooppartners te helpen hun succes te maximaliseren. De verdere uitbreiding van de zogenaamde last-mile delivery in Nederland is daarom een logische stap. Het biedt nog meer gemak en snelheid en draagt zo bij aan de klanttevredenheid."
 
Voor de nieuwe bezorgopties werkt Amazon samen met bezorgpartner DHL. De standaard leveringen worden verzorgd door verschillende bezorgpartners en Amazon zelf. De logistieke vloot van Amazon bestaat nu uit meer dan 200 bestelwagens, waaronder 40 elektrische bestelwagens.
 
Het assortiment op Amazon.nl bestaat uit meer dan 700 miljoen producten. Consumenten met een Amazon Prime lidmaatschap profiteren van gratis bezorging, onbeperkt Amazon Prime Video streamen, toegang tot games met Prime Gaming en onbeperkte opslag met Amazon Photos. Het aanbod wordt voortdurend uitgebreid, net als de bezorgopties. Klanten zonder Amazon Prime-lidmaatschap betalen een toeslag van €3,99 voor bezorging op zondag of dezelfde dag en €2,99 voor geplande bezorging. Bezorging op de volgende dag kost €2,99 voor bestellingen onder de €20,-. Voor bezorging bij een Pick-up Point betaal je € 1,99. Alle bezorgopties zijn gratis voor Amazon Prime-leden.